Viljasten kirje – lokakuu

Lisätty 27.10.2012

TERVEHDYS ESPANJASTA!

Paksuhkot pilviharsot ovat auringon ja meidän välillämme, ja siksi mittari näyttää sopivat +22 pitkästä aikaa! ja kunnon sadettakin on luvassa jo tälle illalle ja koko huomiselle päivälle. (helpotuksen huokaus). Ja vielä kun saamme kokea sitä sadetta mikä kostuttaa kovettunutta sydämen maaperää,niin että kylvetty “siemen” alkaisi itää,niin hallelujaa!

Meillä on ollut mielenkiintoinen kuukausi, on ollut vieraita, jotka ovat siunanneet ja rohkaisseet seurakuntaa ja tietysti myös meitä, on ollut “remonttihommia” uusissa kokoustiloissa San Javierin kaupungissa, on ollut matkoja ja paljon kokouksia, mutta Herra on antanut voimaa kaikkeen!

Kaavin seurakunnasta täällä kävi väkevä edustus, ja heidän kanssaan kävimme jälleen Vites-kylällä, ja ne muutamat “lampaat” siellä olivat todella innoissaan, palvellen kaikella mahdollisella tavalla meitä. He kokivat että Herra kosketti ja vahvisti heitä noiden 2 pv aikana. Myös Eve ja Juho kokkolasta olivat siellä kanssamme. Ja myrsky joka oli riehunut juuri edellisen päivän, murtaen jopa siltoja ym… oli irroittanut vuorilta kiviä ,mutta ei niin pahasti ettemme olisi voineet jatkaa matkaa, kiitos Herralle!

Viime viikonloppuna olimme torreviejassa congressissa, missä oli opetusta naisille, miehille lapsille ja nuorille, myös avioparit saivat hyvin käytännöllistä opastusta rikkaampaan avioelämään. Meillä oli siellä omat vastuumme. Melko intensiivinen oli siis viikonloppu, mutta antoisa.

Urugaylaiset ,entiset työtoverimme ,Pablo y Yudith Baute ovatkin olleet tämän viikon meillä kortteelia, ja ovat olleet puhujina kokouksissamme, myös on ollut mahtavaa saada rukoilla ja tutkia sanaa aina aamuisin yhdessä, vaihtaen ajatuksia ,purkaen paineita, joita täällä työ aiheuttaa, kun ollaan vaan savea…savea , joka pakkaa jo rapistumaankin vähän…

San Javierin kaupungissa on kokoushuoneistoa vähän maalailtu ja laitettu uuteen uskoon, hankittu käytetyt penkit ym…jotta saamme aloittaa siellä kokoukset. Meidän piti aloittaa jo ensisunnuntaina, mutta kun on ollut niin kiirettä,siirsimme “vihkimis”päivää vielä eteenpäin, eli 18.11 on juhlakokous, johon kutsumme kaupungin”herroja” ym mukaan. Palatseista ja aitovieriltä tulleille ovet ovat auki ja erityisesti Isän sydän!

31.10-5.11 matkustamme lähettipäiville Marselleen Ranskaan, jossa taas tapaamme monia rakkaita työtovereitamme, odotamme innolla niitä päiviä ! Matkustamme Viljasen Joelin ja Seijan kanssa samalla koneella, Markku ja Vappu tulevat sinne myös. Eli Ilpo saa moninkertaisen siunauksen kun saa olla siellä myös omien veljiensä kanssa.

Huomenna, lauantaina, meillä on aviopareiden ja perheiden ilta. Kahden raamattutunnin välissä syömme yhdessä aitoa uruguaylaista pizzaa, ja on aikaa keskustella. Odotamme sinne mukaan myös uskomattomia, joita veljet ja sisaret ovat kutsuneet mukaan.

Tässä näitä kuulumisiamme, ja nyt kun minä “leikin” sihteeriä, kerron ,että on hienoa että Ilpo on taas täällä, sitä vaan kokee itsensä puolikkaaksi ,kun 25.10 tulee 32v siitä kun on työtä puurrettu yhdessä. Siis näin jatketaan.

Taivaan Isä siunatkoon syksynne , jokaisen päivänne… Irmeli ja Ilpo(tähän kaikkeen yhtyen) ( tlf suomi 0405561981),( esp 622272981) irmeli (622816780 ilpo)

RUKOUSAIHEITA:
-Ilpon terveys, ja meille muutenkin uutta voimaa
-että keskinäinen yhteys joidenkin uskovien kesken korjaantuisi
-San Javierin kaupungin puolesta, (uudet haasteet)
-lapsityö sekä Pilarissa että alkava kerho San Javierissa

Ensimmäisessä kuvassa matkalla Vites-kylälle, 2. kuva kylältä, 3. kuva viinirypälesatoa ja 4. kuvassa ystäviä kaavilta.