Jacobin kirje – maaliskuu

Lisätty 30.3.2013

Tervehdys sinulle Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen ihmeellisessä nimessä.

”Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää.” Joh. 15:16

Vuosikonferenssi- ja 19. raamattukoulun päätösjuhlaraportti.

http://www.gtsss.co.in/Graduation_Link_2013_FI.html

Jumalaa ylistäen kerron teille, että meillä oli ihana vuosikonferenssi ja raamattukoulun päätösjuhla sadalle opiskelijalle 28. helmikuuta – 2. maaliskuuta 2013, vaikka paikallisviranomaiset kieltäytyivät antamasta meille lupaa konferenssin pitoon, koska tuhannet ihmiset tulisivat koolle kolmeksi päiväksi. He sanoivat myös, etteivät voi ottaa vastuuta, jos jotakin menisi vinoon. Toisaalta meillä oli useita rukoustiimejä paastoamassa ja rukoilemassa ennen konferenssia ja sen aikana Herran suojelua ja läsnäoloa konferenssiin. Minä menin korkeampien viranomaisten luo pyytämään kovaäänislupaa, niinpä he lopulta antoivat luvan käyttää kovaäänisiä, mutta meidän pitää kantaa vastuu kaikesta.

Kaikista haasteista huolimatta Herra Jeesus itse ilmestyi voimassaan ja rakkaudessaan yli kahdeksantuhannen ihmisen keskellä vieraillen heidän elämässään ja muuttaen elämiä. En pysty kuvailemaan teille tätä kokemusta yksinkertaisin sanoin enkä edes tiedä kuinka pukea se sanoihin, mutta olemme kaikki täysin hämmästyneitä Jumalan Pyhän Hengen työstä. Kun Jumalan Henki tuli, sadat ihmiset tulivat vakuuttuneiksi syntisyydestään ja päättivät antaa elämänsä Jeesukselle. 822 ihmistä tuli synnintuntoon ja tekivät ratkaisun seurata Jeesusta. 232 kastettiin ja he julkisesti todistivat noudattavansa Jumalan sanaa. Monet ihmiset todistivat fyysisistä parantumisista ja monet vapautuivat saatanan voimista. Kun Jumalan elävää sanaa julistettiin, Pyhä Henki alkoi tehdä työtään miesten, naisten ja lasten kohdalla innoittaen heitä todistamaan Jeesuksesta. Sadat ihmiset juoksivat itkien eteen sanoen: ”Herra tässä minä olen, käyttäisitkö elämääni!” Elämät muuttuvat ja ne haastetaan Intian miljoonien saavuttamattomien hyväksi.

Konferenssin tuloksia:

(1) Ruokaa tarjottiin kaikille osallistujille kolmena päivänä kolme ateriaa. Kaikkiaan 4,5 tonnia riisiä keitettiin kolmena päivänä avotulella ruuaksi kaikille ja lisäksi satoja kiloja vihanneksia, munia jne. Noin 36 ihmistä työskenteli kokoaikaisesti ruuanlaitossa. Ennen konferenssia paastosimme ja rukoilimme näiden suurten tarpeiden puolesta. Emme saaneet mitään lupauksia miltään taholta, mutta veimme tämän suuren tarpeen Jeesuksen jalkojen juureen.

Kun konferenssi alkoi, monet saapuivat mukanaan riisiä, jotkut mukanaan vihanneksia jne. Jotkut olivat kävelleet 113 mailia tullakseen konferenssiin. 50 % kaikista tarpeista täyttyi paikallisten uskovien toimesta. Vielä 50 % pitäisi maksaa, mutta me luotamme Herran uskollisuuteen. Ennen konferenssia mennessäni orpokotiin jotkut orpolapset juoksivat luokseni ja sanoivat: ” Isi, älä murehdi, me annamme sinulle kaiken rahan, mitä meillä on!” Siinä oli tarpeeksi yhden karamellin ostoon. En tiedä, mistä he olivat kolikot saaneet, mutta otin ne vastaan, rukoilin ja annoin ne konferenssitarpeisiin. Monet ylistivät Herraa kuullessaan tästä.

(2) Sydämeni riemuitsi nähdessäni sadan opiskelijan seisovan jonossa ja marssivan konferenssialueelle kuin Kristuksen sotilaat. Ohjelman loppupuolella he kaikki lankesivat kasvoilleen maahan ja itkien sanoivat Jeesukselle olevansa valmiit kuolemaan evankeliumin tähden, jos se aika koittaa. Katsoessani heidän kasvojaan siinä jonossa, sydämeni liikuttui ja silmäni täyttyivät kyynelistä, koska tiesin, että seuraavana päivänä he lähtisivät kampukselta ja menisivät paikkoihin, joissa evankeliumia ei vielä ole julistettu. Ajattelin mielessäni, kuinka monet heistä olisivat nälässä, kuinka monet kärsisivät vainoa, kuinka monet kokisivat marttyyrikuoleman. Haastoin intialaisia vanhempia, kuinka monet ovat valmiita luovuttamaan lapsensa lähetystyöhön, Jeesuksen jalkojen juureen. Sadat vanhemmat nousivat ylös Herran edessä ja vastasivat myönteisesti tähän kutsuun.

Nainen, joka oli monia vuosia ollut lapseton, tuli konferenssiimme neljä vuotta sitten ja pyysi Herralta lasta. Nyt hän saapui suloisen pojan kanssa ja todisti, miten Herra oli antanut hänelle lapsen. Hän luovutti poikansa Herran työhön kuin Raamatun Hanna Samuelin. Kiitos Jumalalle hänestä!

Seuraavana päivänä 3.3. siunasimme sata opiskelijaa rukouksin ja antamalla 52 ompelukonetta nuorille naisille ja 48 polkupyörää nuorille miehille, jotka saivat päästötodistuksen raamattukoulusta. Kiitos Jumalalle siitä, että Hän mahdollisti ja tarjosi nämä lahjat. Kaikki opiskelijat olivat kiitollisia lahjastaan.

(3) Kiitämme Jumalaa paikallisesta poliittisesta johtajasta, joka saapui juhlaan ja puhui opiskelijoille sanoen, mitenkä kansalliset lähetit tuovat rauhaa ja kehitystä alueemme ihmisille.

(4) Rakkaat orpolapsemme esittivät kauniita draamoja, lauluja ja tansseja. Monet läsnäolijat ymmärsivät, miten tärkeää on nostattaa orpojen Jeesus-armeija Intiaa varten huomisen johtajiksi.

(5) Jumalan armosta vaimoni Elisabet ja muutamat sisaret ja veljet yhdessä pystyivät pitämään huolta kaikkien vieraidemme tarpeista. Herra on antanut hänelle terveyttä. Kiitos Jumalalle siitä!

(6) Parasta aikaa kaikki sairaanhoito-opiskelijat ja lukiolaiset kirjoittavat vuositutkintojaan. Rukoilkaa heidän puolestaan!

(7) Meillä oli etuoikeus organisoida viiden köyhän parin häät konferenssin aikana. He ovat niin onnellisia ja kiitollisia.

(8) Juhlan viimeisenä päivänä meillä oli Herran ehtoollinen kaikkien läsnäolevien pyhien kanssa.

(9) Kiitämme Herraa, että Hän antoi meille ilon ja etuoikeuden pitää vieraanamme suomalaistiimiä. Jorma & Maija Rämö, Hannu & Marja-Liisa Lahti ja Kari & Sirpa Salin Suomesta osallistuivat vuosikonferenssiin ja raamattukoulun päätösjuhlaan. Koska he saapuivat jo muutama päivä aikaisemmin, vihimme käyttöön muutaman kyläkirkon ja lasten keskuksen, jotka olivat suomalaisten ystävien sponsoroimia. He vierailivat myös slummilastenkodin maa-alueella Hyderabadissa. Rukoilimme ja vietimme ehtoollista yhdessä tällä uudella maa-alueella. Rukoilemme ja luotamme Herraan tämän projektin tulevien kehityssuunnitelmien suhteen.

(10) Jotkut ihmiset jäivät luoksemme vielä konferenssin päätyttyä, koska eivät halunneet lähteä heti takaisin pitkälle kotimatkalle hengellisen juhlan jälkeen.

Haluan vilpittömästi kiittää teitä ja kaikkia rakkaita, jotka rukoilevat ja seisovat kanssamme kantaen näkyä Intiasta. Pyydän anteeksi, että lähetän konferenssin raporttikirjeen vasta nyt, mutta meillä oli heti konferenssin jälkeen useita kokouksia joka päivä viime perjantaihin asti.

Your Brother in His Work,

Bishop. M. Jacob