Viljasten kirje – maaliskuu

Lisätty 30.3.2013

SIUNATTUA PÄÄSIÄISEN AIKAA!

Täällä 24 ˚C lämmössä vietämme kiirastorstaita. olemme aamu 4:ltä lähteneet viemään Isä-Lassea lentokentälle…kyllä lähes 4 viik. meni nopeasti. Monet saivat isän kautta taas valtavaa rohkaisua ja vahvistusta, ja eilen uskovat siunasivat hänet matkaan ja rukoilivat ,että ensi vuonna taas J:la hänet lähettäisi tänne! Ilpo ja isä tekivät pitkän reissun toiselle puolen espanjaa, he vierailivat Markun ja Vapun luona ,heidän aloittamassaan seurakunnassa , ja myös Joelin luona badajozissa jossa hän on aloittanut uuden työn. Miehet palasivat onnellisina matkaltaan, Herra oli ollut heidän kanssaan, ja olivat kiitollisia Herralle myös kaikesta näkemästään! Herra toimii!

Meillä on ollut monenlaista toimintaa maaliskuun aikana, ja mielenkiintoinen kuukausi on ollutkin. San Javierissa työ on mennyt eteenpäin, siellä pidettiin ensimmäinen lastentapahtuma kaupungin kulttuuritalon tiloissa, saimme tilat käyttöömme ilmaiseksi ja lapsia tuli sinne n .70 + monia vanhempia.Nukketeatteri , Rantasen Timon ja Saaran esittämänä vei meidät 3 puun tarinana Jeesuksen elämään ja kuolemaan, ja kun risti nousi näyttämölle, se oli monille arabi-äideille liikaa ja he poistuivat salista lapset mukanaan (lapset palasivat heti kyllä takaisin) mutta monet äidit lapsineen kuitenkin jäivät paikoilleen.

Nyt San Javierin seurakunnassa käy 19 lasta jo kerhossa!! ja intoa löytyy niin lapsista kuin heidän vanhemmistaankin, yksi äiti on leiponut välipalakakunkin kerran kerholaisille…
Viime lauantaina pidimme myös Pilarissa lastentapahtuman, mutta puistossa, ja se veti taas paikalle n . 120 lasta + aikuisia, ja saimme useita keskustelukontakteja mikä on mahtavaa.
Kirpputorit toimivat nyt molemmissa kaupungeissa, San Javierissa vain yhtenä päivänä viikossa, sillä meidän pitää olla siellä aina myymässä, ja toimintaa on niin paljon että ei aika ja voimat riitä useampaan päivään viikossa, rukoilemme ,että siihen tulisi joku joka tuntee sen ”omakseen” sillä se on hyvä mahdollisuus uusiin kontakteihin ja jopa evankeliointiin.
2 viikkoa sitten San Javierissa evankelioitiin muslimeja . 2 Algerialaista uskoon tullutta arabia + perhe romaniasta (joka tekee muslimityötä Barcelonassa) ja 1 pariskunta Santa Polasta Timo ja Saara Rantasen kanssa…kaduilla oli todella mahtavia keskusteluja ja vastaanotto oli avoin ja hyväksyvä. Meille jäi toivonkipinä, jospa se aika on lähellä, että arabitkin ottavat vastaan evankeliumin myös täälläpäin…

Huomenna meillä on pitkäperjantain ehtoollinen ja sen jälkeen jäämme kaikki rukoushuoneelle ja paistamme lammasta ja vietämme aikaa yhdessä. San Javierista on tulossa myös uskovia mukaan.

 

Teitä rakastaen ja siunaten ja rukouksiinne sulkeutuen,
Irmeli ja Ilpo