Viljasten kirje – toukokuu

Lisätty 1.6.2013

Tänään tulimme tänne San Javierin kaupunkiin aamusella ja arabinaisia oli jo oven takana odottelemassa kirpparin aukeamista. Jotkut heistä tulevat oven taakse jo tuntiakin aikaisemmin… Nyt on jo kerhokin pidetty… oli taas menoa totisesti…ja hetken ihan tervetullut hiljaisuus laskeutunut saliin, ja näin voin naputella kuulumisiamme ennenkuin kokousväki alkaa saapua paikalle. Olemme aina koko keskiviikkopäivän täällä ruksalla, kun ei kotiinkaan ehdi ajella.

Muutama viikko sitten tuli kirpparille marokolaismies, joka oli puhelias ja ystävällinen, keskustelujen jälkeen hän sanoi että haluaisi kutsua meidät kotiinsa syömään cuscusia, ja sovimme päivästä ja saimme ruhtinaallisen hyvää ruokaa ja seuraa. Asunnossa asui 6 marokolaista miestä ja yksi nainen. Meidät kutsunut mies kertoi että me emme olleet ainoita hänen tuntemiaan uskovia, vaan oli Fuengirolassa tutustunut monta vuotta sitten joihinkin uskoviin, jotka olivat jättäneet häneen hyvän vaikutuksen. Hänellä oli tallella uusitestamenttikin, jonka oli näiltä uskovilta aikoinaan saanut. Jumalan sana ei palaja tyhjänä, tähän uskomme.

2 viikoa sitten pidimme jälleen lastentapahtuman Yhdessä Pilar de la Horadadan puistossa, ja jälleen lapsia oli yli 120 paikalla + monien vanhempia tapahtuman alusta loppuun. Ja sen jälkeen kerhoonkin ilmestyi uusia lapsia, heitä oli peräti 27 kerhossa… Pilarissa puistot ovat käytettävissämme, täällä San Javierissa onkin jo vaikeampaa saada lupia.

Muutama viikko taaksepäin tuli Balcicas kylältä eräs 10v tyttö, Ana Rosa kokoukseen toisten uskovien mukana, ja kokouksen jälkeen hän tuli sanomaan minulle, oi että, mä oon ekaa kertaa tällaisessa kokouksessa ja täällä on ollut ihanaa!!! Sitten hän toi äitinsä kokoukseen joka joskus oli jättäytynyt, mutta avioituessaan uskomattoman miehen kanssa jätti kaiken. Ja tämä äiti uudistui ihanasti uskossaan, kiitos Herralle!!! Ilpo hakee nyt joka keskiviikko autolla lapsia Balcicas kylältä tänne kerhoon ja Ana Rosa on niin onnellinen päästessään vielä kokousten lisäksi kerhoonkin. Olisipa useammalla ihmisellä näin intoa ja halua tulla seurakuntaan.

Paloma ja Valentin ovat espanjalaisia romaaneja jotka ovat alkaneet käydä uskollisesti kokouksissamme, mies ei osaa lukea eikä kirjoittaa, mutta kaipaa kuulla sanaa. Innolla he ylistävät Herraa, ja iloitsevat että ovat löytäneet seurakunnan.

Tänä perjantaina alkaa varkkileiri Biarissa (120 km) lähdemme sinne ajelemaan perjantaina, autot täynnä varkkareita. Rukoilemme että tämä viikonloppu voisi antaa jotain pysyvää näiden nuorten sydämiin. 2 viikon päästä saamme tänne jälleen aktioryhmän Toivakasta. Viime kesänä he olivat suureksi siunaukseksi ja piristävät seurakuntaa. Nytkin olemme suunnitelleet evankeliointia, kokouksia, kerhoja, kutsujen jakamista, lastentapahtuma Santiago de la riverassa (kuuluu San Javierin) ym… Työtä on paljon, siksi me rukoilemmekin elon Herraa, että Hän lähettäisi lisää työmiehiä…

Immi ja Ippi

Kiitosaiheita
- muutamat uskovat ovat saaneet hetkeksi työtä
- Rosa uudistui uskossaan
- ensimmäiset uskovat on siunattu San Javierissa seurakuntaan (6)
- uusia kontakteja on saatu luotua

Rukousaiheita
- bolivialainen nuori, Mariela kamppailee kasteasian kanssa
- vapaus evankelioida ulkoilmassa San Javierissa.
- varkkiviikonloppu Biarissa
- aktioryhmän vierailu 6.6-13.6

Pilarin ja San Javierin Perhepäivä San Blass nimisessä puistossa Menossa raamattutietokilpailu.

br /