Jacobin kirje – lokakuu 2013

Lisätty 13.10.2013

Tervehdys sinulle meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen ihmeellisessä nimessä.  

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Ps. 126:5

http://tinyurl.com/oy6gtyb

 On jälleen suuri ilo ja etuoikeus kertoa sinulle, mitä Herra on tehnyt elämässämme viimeisten kahden kuukauden, eli heinä-elokuun aikana.  Olen pahoillani, että tämän raportin lähettäminen on hieman viivästynyt johtuen perheemme ja palvelutyömme tilanteesta.

 Kiitän todella paljon jatkuvista rukouksistanne ja siitä, että tuette Herran työtä täällä Intiassa. Haluan lyhyesti kertoa, mitä viimeisten kahden kuukauden aikana on tapahtunut elämässämme ja palvelutyössämme Intiassa.

Heinä-elokuussa Tribalin alueella oli tulvia ja yli 600 kylää tuhoutui (Times of India -lehden/4.8.2013 mukaan). Ihmiset menettivät peltonsa, talot vaurioituivat ja omaisuus tuhoutui. Ihmiset oli jätetty avuttomiksi ja tyhjin käsin oman onnensa nojaan. Maan hallitus ei pystynyt käsittelemään tätä luonnonkatastrofia osavaltion poliittisen tilanteen takia, ja he saivat vain hyvin niukasti apua. Meillä on yli sata kyläseurakuntaa kyseisellä alueella. Uskovat menettivät kaiken. Me emme pystyneet auttamaan heitä taloudellisesti, mutta me kävimme rohkaisemassa heitä. Olemme myös antaneet sen pienen avun, mitä olemme pystyneet, tulvan uhriksi joutuneille perheille. Rukoilemme vilpittömästi, että hallitus päättäisi auttaa näitä perheitä edes rakentamaan uudelleen pienet savimajansa.

Suomalaisen kummin vierailu lähetysjärjestössämme:  Eräs suomalaiskummi, Jukka Palomäki, joka on tukenut lähettejämme ja jolla on kummilapsi, kävi lyhyellä vierailullla järjestössämme 23-25.elokuuta. Hän kävi kummiperheessään viidakkokylässä sekä tapasi myös kummilapsensa. Hän on Turusta kotoisin oleva ihana kristitty veli, joka rakastaa Herraa.

Perheeni tilanne:Suuri kiitos teille, kun jatkuvasti rukoilette vaimoni Elizabethin puolesta. Hänen terveydentilansa on ollut suuri haaste perheellemme. Viime yönä hänen verenpaineensa oli 80 normaalin 120 sijasta.  Lääkäri sanoi, että jos se laskee vielä 70:een tai 60:een, niin hänen tilansa on vakava, mutta ylistys Jumalalle, verenpaine on nyt tulossa vähitellen normaaliksi. Hänellä on monenlaisia terveysongelmia. Viime aikoina hänellä on ollut vakavia kohtauksia.

 Ylistän Jumalaa siitä, että voin kertoa tyttäreni Victorian nyt päässeen yliopistoon monien paineiden jälkeen. Hänellä on kova halu tulla lähetyslääkäriksi auttaakseen orpoja, leprasairaita ja köyhiä ihmisiä Intiassa. Hän kärsii tällä hetkellä anemiasta ja kuumeesta. Olisin hyvin kiitollinen, jos rukoilisitte hänen puolestaan.

 Raportti:

Pelastuneita                                                          :        856                      

Kastettuja                                                             :        506

Uusia seurakuntia perustettu                                 :        6                

Polkupyöriä jaettu käyttöön                                   :        15

Moottoripyöriä jaettu käyttöön                               :        2                

Käsimikrofoneja jaettu käyttöön                            :        10

Jeesus-kaivoja rakennettu                                     :        2       

Vainottuja lähetystyöntekijöitä ja uskovia              :        8

Uusia kansallisia lähetystyöntekijöitä lähetetty      :        17

 (1) Kansallisten lähettien tilanne:Sydämeni huuto Herran edessä on nostaa Intiaan mahtava kansallisten lähettien armeija saavuttamaan kansakunta evankeliumin sanomalla kaikilla neljällä ilmansuunnalla. En pysty kirjoittamaan sanaa Evankeliumi ilman, että kyyneleet valuvat silmistäni. Lähetys on sydämeni intohimo, se, että maassamme olisi tarpeeksi paikallisia lähetystyöntekijöitä, jotka voisivat kantaa Kristuksen kuvaa Intian miljoonille ihmisille, jotka eivät vielä ole kuulleet tätä ihanaa sanomaa pelastavasta Jeesuksesta. Room. 10:13-17 -tämä Paavalin kysymys jatkuvasti haastaa minua. Kesäkuussa oli 737 lähettiä, mutta nyt on lähetetty 17 lisää, siis yhteensä 753 lähettiä. Yli puolella läheteistä ei ole tukijaa, joten pyydän ystävällisesti rukoilemaan, että Herra voisi antaa kummeja, jotka seisoisivat heidän takanaan jakaakseen paikallisen lähetystyön kärsimyksen ja siunauksen.

 Joka päivä monet kansalliset lähettiveljet soittavat ja jotkut tulevat henkilökohtaisesti tapaamaan ja sanovat: – Pappa (isä), vaimoni on kuolemaisillaan sairauteen, lääkkeitä ei ole, lapsilla ei ole ruokaa, on vainoa ja niin edelleen. En milloinkaan lakkaa ajattelemasta lähettiperheitäni, koska olen yksi heistä vuodelta 1991. Tiedän mitä tarkoittaa olla ilman ruokaa, kärsiä, kokea vainoa, nähdä lasten näkevän nälkää ja olevan ilman kunnollisia vaatteita. Nämä kansalliset lähettiperheet ovat aina erityisesti sydämelläni ja yritän tehdä parhaani auttaakseni heitä.

Ylistys Jumalalle..

Ylistys Jumalalle, että kansallisen lähettimme Talla Irmiyan kirkon katto on saatu valmiiksi. Pastori Chekka Suribabun kirkon kattotyöt on saatettu päätökseen ja kirkko avataan pian. Ylistys Jumalalle, pastori K.Yesudassin perheen asunnon rakentaminen alkaa pian, ylistys Jumalalle, Korsa Asabun perheen asunnon rakennustyöt ovat jo loppusuoralla. Pastori Nahemyan kylälähetysprojekti on edistymässä.

 Ylistys Jumalalle, viimeisten kahden kuukauden aikana Herra on antanut läheteille 10 käsimikrofonia, 15 polkupyörää ja kaksi moottoripyörää. Yhä tarvitsemme 682 käsimikrofonia lähettiveljillemme evankeliumin työhön. Yksi käsimikrofoni maksaa 140 €, mutta jos ostaa enemmän, niin hinta on noin 120 €.  

 (3) Orpolasten tilanne: 

Tällä hetkellä hoidossamme on 3016 orpolasta yhteensä 31:ssä orpo- ja lastenkodissa. Orpokodeissamme ja kouluissa on monia päivittäisiä tarpeita. Ylistämme Jumalaa, että orvoille on saatu hankituksi tarvittavat koulukirjat, vihkot ja koululaukut. Haluan vilpittömästi kiittää kaikkia veljiämme ja sisariamme ja niitä seurakuntia, jotka ovat auttaneet näissä tarpeissa. Yhä rukoilemme, että saataisiin hankituksi 450 säilytyslaatikkoa, koulupukuja sekä muita materiaaleja. Yksi laatikko maksaa noin 12 €.

 (a) Hallituksen uusien määräysten johdosta olemme vähitellen uudistamassa orpokotien tiloja. Vaikka emme saa valtiolta mitään tukea, meidän on noudatettava sääntöjä ja määräyksiä ja meidän on osoitettava, että meillä on riittävät varusteet ja tilat orpokotien pitämiseen. Jos meillä ei sellaisia ole, hallitus voi sulkea orpokodit. Yhtä sellaista orpokotia ollaan rakentamassa, jossa on asianmukaiset tilat, ja muita orpokoteja vähitellen uudistetaan, niin että niissä on vaadittu varustelutaso. 

 (4) Raamattuopisto: Minulla oli ilo ja etuoikeus viettää jonkin aikaa Raamattuopiston opiskelijoiden kanssa paastoten ja rukoillen.

Tällä hetkellä opiskelijoita on sata. Kun kokoonnuimme yhteen rukoilemaan, tunsimme ikään kuin Jeesus itse olisi kävellyt siinä rukoushuoneessa. Ylistys Jumalalle, opiskelijat kertoivat valtavia todistuksia siitä, miten heidän elämänsä on muuttunut, kun he tulivat Raamattuopistoon. Jos Jumala suo, rakennamme 32 huonetta Raamattuopiston nykyisen rakennuksen katolle, johon pystymme tulevaisuudessa majoittamaan 32 perhettä saamaan Raamatun opetusta.

 (5) Pelasta 1000 -Slummilapsiprojekti: 

Ylistämme Jumalaa kun kerromme teille, että Herra kuulee uskollisesti rukouksemme. Herra on antanut meille varoja rakentaa koulurakennuksen ja orpokotirakennuksen katot. Näiden slummilapsirakennusten rakennustyöt alkoivat täysin uskon varassa ilman lupausta työn jatkumisesta. Herra on antanut varat katon tekemiseen. Tarvitsemme vielä varoja seiniin, lattiaan, sähkötöihin jne. Pyytäisin edelleenkin rukoilemaan tämän Pelasta 1000 –slummilapsiprojektin puolesta. Tällä hetkellä meillä on kodissa 60 lasta.

 Työmme Orissassa: Herran armosta työmme Orissassa on edistynyt hyvin. Pidämme yhteyttä lähetteihimme ja orpokodin johtajaan Orissassa. Leskillä ja orvoilla on monia tarpeita. Myös kyliä on jälleenrakennettava ja ihmisille luotava työpaikkoja. Rukoilethan heidän puolestaan.

 Herran armosta muut projektimme, kuten siirrettävä poliklinikka –projekti, koti iäkkäille, vammaisten lasten koti, koulut, sairaanhoito-oppilaitos ja oma-apu-projektit sujuvat kaikki hyvin. Viimeisen kahden kuukauden aikana viisi leprasairasta uskovaa kuoli rankkasateiden ja heikon kuntonsa vuoksi.

 Rakas ystävä, me emme pystyisi tekemään tätä merkittävää Jumalan työtä ilman sinun rukouksiasi ja taloudellista tukeasi. Olemme hyvin nöyriä ja kiitollisia Herralle, joka on antanut sinut elämäämme  tekemään työtä kanssamme Hänen tarkoituksiaan varten ja Hänen kunniakseen Intiassa. Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, meidän Herrallemme.

 

Sinua kiittäen,

veljesi Mestarin työssä

piispa M. Jacob & Elizabeth

GTSSS – Intia