Viljasten kirje – tammikuu 2014

Lisätty 1.2.2014

Tervehdys jälleen täältä Espanjasta!

Koneitten ääni ja koputus kuuluu 200 neliön hallissa ihan San Javierin keskustan tuntumassa, kun joukko miehiä ja naisia on työn touhussa, raivaamassa uusia tiloja seurakunnalle, kun edelliset ovat käymässä pieniksi. Ilmapiiri on hyvä ja naurua ja lauluakin kuulee työn lomassa.

Olemme saaneet vuokrattua vain 150m päästä siis isommat tilat, mikä on ollut ihan Jumalan ihme ja vielä, samalla hinnalla kuin tähän asti olemme maksaneet. Muurilla ympäröity myös 200 neliön takapiha antaa hienot puitteet pitää vaikka viikonlopputapahtumia varkkareille ja isommille lapsille, kun meren rantakaan ei ole kaukana.

Paljon on jo tehty, mutta paljon on vielä tekemättä. Seinät olivat hirvittävässä kunnossa, yksi seinä oli kirkkaan keltainen toinen vihreä toinen violetti ja kaikkia kuvia oli maalattu seiniin, ja niitä on rappailtu osin uudelleen ja maalattu.

On ollut myös meille ihmeellistä, miten Jumala on siunannut meitä niin että hella+uuni ja keittiökalusteet saimme ihan lahjoituksena ja maalit myös. Nyt olemme sanoneet Herralle että lattiamateriaali tarvittaisiin myös ja uskomme että se joskus tulee…ja jos ei, niin voimme kokoontua hyvin näinkin, sillä hallissa on hyvä betonilattia. Maaliskuuhun mennessä meidän on luovutettava tämä nykyinen tila, joten meillä on kuukausi aikaa valmistella uudet tilat.

Kaiken tämän keskellä seurakuntatoiminta jatkuu kuten ennenkin. Muutamia, kuten Rosa ja Maria ovat tekemässä kastekurssia ja haluavat pian kasteelle, Ilpo pitää myös raamattukurssia Jorgelle. Jose ja Rafaela ovat saaneet paperit kuntoon niin, että parin viikon päästä heidät vihitään. He ovat asuneet avoliitossa monta vuotta, mutta nyt haluavat toimia raamatun mukaan. On ihana nähdä mitä Jumala tekee.

Olemme saaneet apua paljon kaikkeen työhön eräästä perheestä joka muutti tänne Madridista. Marcelo, Sonia ja heidän 17,18,ja 19v. lapsensa ovat innolla mukana eri toiminnoissa. Ja apua me tänne olemmekin rukoilleet jo vuoden verran, joten iloitsemme jokaisesta joka haluaa palvella Herraa rinnallamme, sillä työtä kyllä riittää.

Paljon on käynyt kokouksissa väkeä, mutta rukouksemme on että hengellinen kasvu voisi alkaa jokaisen kohdalla ja että he voisivat ymmärtää että vain Jumalalle luovutettu elämä tuo siunauksen ja vapauden.

Edelleen monet odottavat että saisivat jotakin työtä, vaikka pelloilla ja istutuksilla joita tällä alueella on paljon, nytkin on mandariininsadon aika ja joku aina pääsee muutamaksi päiväksi keräämään hedelmiä.

Mekin haluamme olla pellolla jossa sato on kypsää ja tehdä kaiken mikä on meidän käsissämme. Meillä on rajamme mutta Jumalan mahdollisuudet ovat rajattomat!!!!

Kiitos esirukoustuestanne, sitä todella tarvitsemme.
Ilpo ja Irmeli