Jacobin kirje – lokakuu 2014

Lisätty 18.11.2014

Tervehdin sinua meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ylistetyssä nimessä.

Minä kiitän Herraa joka aika, hänen ylistyksensä on alati minun suussani. Ps.34:2

Kuvia: http://www.gtsss.co.in/Missionreport_1.10.2014.html

Ylistys Jumalalle! Edellisestä raportistani on kulunut aikaa jo lähes kolme kuukautta. Haluan vilpittömästi kiittää kaikkia rakkaita suomalaisia veljiä ja sisaria ja seurakuntia teidän vilpittömistä rukouksistanne ja runsaista avustuksistanne, joita olette lähettäneet meidän palvelutyömme kautta Herran työhön Intiaan. Jos Jumala suo, suomalaiset tiimit tulevat meille vierailemaan joulukuussa 2014. Rukoilemme sitä ja odotamme heitä suurella ilolla.

Ajat eivät ole aina helppoja, on niin monia haasteita ja vaikeuksia niin monin tavoin. Siitä huolimatta Herrani Jeesus aina auttaa minua ja perhettäni näiden kovien aikojen kautta luottamaan häneen yhä enemmän. Kuten psalminkirjoittaja sanoo: ”Minä nostan silmäni vuoria kohti, mistä tulee minulle apu? Apu minulle tulee Herralta…” Ps. 121: 1-2

Perheeni tilanne:

Vaimoni Elizabethin terveydessä on ollut ylä- ja alamäkiä. Nyt hänellä on ollut kuumetta viimeisen viikon ajan. Monesti olen paastonnut ja huutanut Herran puoleen hänen terveytensä vuoksi, mutta ei minun tahtoni, vaan Herran tahto tapahtukoon. Hän tietää paremmin kuin minä. Tyttäremme Victoria on ollut hyvin hermostunut 1.vuoden lopputenttiensä johdosta, koska niissä oli yksi vaikea koe, mutta kiitos Jumalalle, hän sai tulokset ja läpäisi tentit erittäin hyvin arvosanoin. Nyt hän siirtyy suorittamaan toista vuotta lääketieteen opinnoissaan. Daniel ja Samuel menestyvät hyvin. Pyytäisin, että rukoilisit Samuelin puolesta, sillä hänellä on nyt 16-vuotiaana hieman vaikea aika.

Työraportti:

Huolimatta kaikista vaikeuksista ja haasteista Jumalan työ kasvaa jatkuvasti ja Jumalan valtakuntaan tulee satoja uusia uskovia joka kuukausi. Viimeisen kolmen kuukauden aikana:

1265 ihmistä on pelastunut ja 783 on kastettu; lisäksi olemme rakentaneet 20 Jeesus-kaivoa, jakaneet läheteille 36 polkupyörää, 7 moottoripyörää ja 42 kannettavaa kovaäänistä evankeliumin työhön. Nämä työkalut ovat suuri siunaus kansallisille läheteille. Silti tarvitaan vielä 450 kannettavaa kovaäänistä ja yli 100 moottoripyörää, ja kyliin pitää rakentaa kirkkoja. Tällä hetkellä lähetyskentällä työskentelee kokopäiväisesti 850 lähettiä.

Orvot:

Kiitos Jumalalle, kaikki orvot ja apua tarvitsevat lapset (3910), jotka ovat hoidossamme, ovat saaneet kaikki koulutarvikkeensa ja koulupukunsa. Kirjeeni saatuaan monet ystävät ovat lähettäneet runsaita avustuksia lasten koulutarpeisiin. Kiitän Jumalaa jokaisesta veljestä ja sisaresta, heidän auttavista käsistään. Sadoilta lapsilta puuttuu vielä kummi, mutta Herra on vastannut jokaisen rukoukseen ja täyttänyt heidän tarpeensa.

Monsuunisateiden viivästymisestä johtuen viljelyksistä on istutettu vain 50%. Tämän johdosta päivittäiselintarvikkeiden hinnat ovat nousemassa, mikä vaikuttaa suuresti toimintaamme. Pyytäisinkin, että edelleenkin rukoilisit orpotyön puolesta, että Herra huolehtisi heidän päivittäisistä tarpeistaan. Pyytäisin myös kaikkia ystäviämme kertomaan edelleen ystävilleen lähetystyöstä Intiassa, jotta Jumalan valtakunnan työ menisi eteenpäin.

Slummilasten koti:

Slummilapsiprojektille kuuluu hyvää. Aina kun käyn slummilasten kodissa, se on kuin uusi taivas! Lapset juoksevat luokseni tervehtimään Nanaa (isää), kiitos Herralle! Se saa minut nöyräksi ja kiitän Herraani Jeesusta siitä, kuinka saan kiitollisena katsella näitä pieniä lapsia, kuinka onnellisia he ovat, kun saavat olla turvassa, käydä koulua ja kasvaa Jeesuksen tuntemisessa. Emme pystyisi tekemään tätä merkittävää työtä ilman TEITÄ, rakkaat ystävät, ilman teidän apuanne ja tukeanne. Tässä kodissa asuu 240 lasta.

Tanskalaisten ystäviemme avustuksella olemme alkaneet rakentaa Hyderabadissa erillistä rakennusta pojille sekä lukiorakennusta nykyisen slummilastenkodin viereen, jotta voisimme ottaa lisää lapsia tulevaisuudessa. Eräs veli Herrassa on luvannut auttaa meitä rakentamaan katot näihin kahteen rakennukseen. Silti tarvitsemme vielä paljon resursseja tähän rakennustyöhön. Mikäli Jumala suo, saamme tämän työn päätökseen ensi vuoden toukokuussa, sen mukaan, miten Herra varustaa. Silloin meillä on tilaa yli 500 lapselle, jolloin voimme pelastaa useamman elämän. Jos Jumala suo, saavutamme vähitellen päämäärämme 1000 slummilapsen kodista.

On suuri ilo nähdä heidän onnelliset kasvonsa. Kerran he olivat aliravittuja, laiminlyötyjä ja hylättyjä, mutta nyt he ovat onnellisia, terveitä, saavat käydä koulua ja löytää Jeesuksen. Rukoilemme uskollisia kummeja, jotka voisivat olla kuukausittain projektin toimintaa tukemassa, vaikka pienelläkin summalla.

Yleistä:

Työmme Orissassa sujuu hyvin. Olemme ottaneet muutamia uusia leskiä tukemme piiriin avustamalla heidän lastensa koulunkäyntiä. Tällä hetkellä lähetyskentällä työskentelee 850 kokopäiväistä lähettiä, raamattukoulussa on 120 opiskelijaa ja 3910 orpoa ja tarvitsevaa lasta saa meiltä päivittäisen huolenpidon. Viranomaiset ovat kysyneet, voisimmeko avata sokeille lapsille kodin Khammamissa. Emme ole vielä tehneet päätöstä, mutta rukoilemme Jumalan johdatusta. Vietimme kyläkirkossamme kolme ihanaa päivää paastoten ja rukoillen 26-28.9.2014. Kaikissa seurakunnissamme, joita on yli 1095, järjestämme kolmen päivän rukouksen ja paaston.

Voisin kirjoittaa kymmenien sivujen pituisen raportin, mutta toivon, että tämä antaisi sinulle ainakin yleisen käsityksen tämän hetken tilanteesta. Olisimme hyvin kiitollisia jatkuvista rukouksistanne ja tuestanne. Me täällä rukoilemme joka päivä kaikkien kummiemme puolesta eri maissa. Kiitos teille ja Jumala siunatkoon teitä.

Rukouspyyntö:

Rakkaat ystävät, eräs lähetysjohtajistamme, veli K. Israel ja hänen vaimonsa Marthamma tarvitsevat Jeepin (4-pyöräisen auton) evankeliumin työhön. Tämä pariskunta vastaanotti Jeesuksen ja kastettiin meidän palvelutyömme alkuaikoina, noin 20 vuotta sitten. Myöhemmin he osallistuivat koulutukseen mangopuun alla vuonna 1995 ja lähtivät työhön aivan uusille alueille, joilla evankeliumia ei oltu koskaan aiemmin saarnattu. He ryhtyivät työskentelemään kalastajien parissa rannikkoseudulla, jossa asuu tuhansia perheitä. Nämä kalastajat ovat koulua käymättömiä ja elävät teltoissa meren rannalla. Heidän lapsensa eivät ole koskaan käyneet koulua. Useimmat heistä uskovat meren jumaliin ja henkiin. He eivät olleet koskaan kuulleet evankeliumia, ennen kuin tämä lähettiperhe lähti sitä julistamaan. Vuosien varrella he ovat joutuneet kärsimään kovista vainoista, nähneet nälkää ja kokeneet vastustusta evankeliumia julistaessaan. Siitä huolimatta he ovat uskollisesti eläneet Kristuksen esimerkin mukaisesti ja julistaneet evankeliumia noille kalastajille yhtä yksinkertaisesti kuin Raamatun aikoihin. Heidän uskollisen työnsä tuloksena tuolle alueelle on syntynyt yli sata pientä seurakuntaa. Yli 10.000 ihmistä on oppinut tuntemaan Jeesuksen Kristuksen ja joka päivä yhä uusia ihmisiä tulee tuntemaan Jeesuksen.

Tämä lähettiperhe liikkuu edelleenkin vanhalla moottoripyörällä. Monesti he ovat kaatuneet yöaikaan, sillä he molemmat liikkuvat sillä päivittäin. Koska työ kasvaa, he eivät voi saavuttaa niin paljon ihmisiä kuin haluaisivat. Lisäksi veli Israelin vaimon Marthamman terveys ei ole ollut kovin hyvä viimeisen puolen vuoden aikana. Viimeksi kun tämä lähettipariskunta tuli luokseni ja selitti tilanteen ja pikaisen tarpeensa saada auto evankeliumin työhön, me vain huusimme Jumalan puoleen ja rukoilimme Herralta varustusta. Uusi Jeeppi maksaisi noin 11.000 euroa, johon mahtuisi tämän lähettipariskunnan lisäksi myös kahdeksan tiimin jäsentä. Toivoisin, että kaikki ystäväni rukoilisivat tämän lähettipariskunnan ja heidän tiiminsä puolesta, että he saisivat auton Herran työhön.

Armo, laupeus ja Rauha Isältä Jumalalta ja Jeesukselta Kristukselta, Isän Pojalta, on oleva meidän kanssamme, totuudessa ja rakkaudessa. 2.Joh:3

Teitä kiittäen,

Kunnioittavimmin,

Piispa M Jacob

GTSSS – Intia