Jacobin kirje – kesäkuu 2014

Lisätty 18.11.2014

Tervehdys Sinulle Herramme ja Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen ylistetyssä nimessä.
Herralta tämä on tullut; se on ihmeellistä meidän silmissämme. Ps.118:23.

Kuvia: http://www.gtsss.co.in/Report_photos_30.14.html

Raporttislummilapsiprojektinvalmistumisesta
(1) Ylistämme Jumalaa, sillä minulla on ilo ilmoittaa teille, että meillä oli ilo ja etuoikeus avata lastenkoti ja koulu slummilapsille Hyderabadin kaupungissa Intiassa. Näiden rakennusten avajaiset pidettiin 18.06.2014. Tämä on meille toinen virstanpylväs GTSSS:n palvelutyössä ja todistuksena Jumalan uskollisuudesta. Haluan kiittää kaikkia rakkaita ystäviä, perheitä ja seurakuntia, jotka ovat rukoilleet ja tukeneet tätä slummilapsiprojektia nähdäkseen tämän päivän koittavan. Kunpa kaikki tukijamme olisivat olleet kanssamme avajaispäivänä!

Kutsuimme avajaisiin Hyderabadin aluehallinnon viranomaisia ja joitakin valtion viranomaisia ja alueen oikeuslaitoksen edustajia. Mutta meille oli tärkeintä tässä juhlassa kunnioittaa ja kiittää Herraa Jeesusta Kristusta, joka oli tehnyt tämän mahdolliseksi omia tarkoituksiaan varten. Luimme Raamattua, rukoilimme ja sen jälkeen annoimme vuoron viranomaisille, jotka pitivät projektin kahden rakennuksen avajaisseremonian. Noin 300 ihmistä osallistui tähän ohjelmaan, mm. slummilapsia, joitakin pastoreita sekä ystäviä.

Avauspäivänä slummilastenkodissa oli 164 lasta, johon sisältyvät ne 60 lasta, jotka ovat olleet meillä jo kesäkuusta 2013. Lapset olivat todella onnellisia, kun näkivät kauniit tilat, joissa oli ruokasali, keittiö, varasto, WC:t, pesuhuoneet, makuuhuoneet, valvojan huone, terveydenhoitotila ja henkilökunnan tiloja.

19. kesäkuuta eli heti avajaisten jälkeisenä päivänä slummiyhteisöistä saapui yli 500 lasta, joiden monien vanhemmat olivat kuolleet, jotkut olivat puoliorpoja, jotkut eivät tienneet, keitä heidän vanhempansa olivat ja jotkut olivat vain köyhiä slummien asukkeja. Me emme mitenkään julkisesti ilmoitelleet tästä projektista, mutta ihmiset olivat jo saaneet kuulla siitä toisten välityksellä. He tulivat klo 8 aikaan aamulla ja odottivat koko päivän iltakahdeksaan saakka siinä toivossa, että muuttaisimme mielemme ja ottaisimme heidät slummilastenkotiin, jotta he saisivat paremman tulevaisuuden. Tiimimme kertoi heille heti aamulla, että rakennuksessa ei ole tilaa niin suurelle määrälle lapsia, sillälain mukaansaamme ottaa vain 200 lasta, koska meillä on vain yksi lastenkotirakennus, mutta he vain odottivat koko pitkän päivän toivoen, että tulisimme toisiin ajatuksiin. Lopulta me hyväksyimme määräksi 240 lasta, niin että meillä ei ole nyt tilaa yhdellekään uudelle lapselle.

On todella sydäntä raastavaa käännyttää nämä tarpeessa olevat orvot slummilapset takaisin, mutta meillä ei ollut muuta mahdollisuutta. Mutta jos Herra suo ja varustaa, niin rakennamme lisää tiloja, niin että voimme tulevaisuudessa ottaa vähitellen lisää lapsia aina tuhanteen lapseen saakka.

Lastenkodin lisäksi avasimme myös koulun. Koulurakennukseen mahtuu hyvin noin 700 lasta. Se on nyt peruskoulu, mutta vähitellen aiomme kehittää sitä, niin että tulevaisuudessa siinä toimisi myös lukio.

Kaksi rakennusta on siis saatu valmiiksi ja avattu 18. kesäkuuta, mutta monia asioita on järjesteltävä sekä koulussa että lastenkodissa. On hankittava koulun kalustus – pöydät, tuolit, ym, sekä koulutarvikkeet myös lastenkotiin. Kuten ymmärrätte, pelkät rakennukset eivät riitä 240 lapsesta huolehtimiseen, joten meillä on kiire saada kaikki tarvittava. Olemme nyt aloittaneet tämän työn perustarvikkeilla. Me tiedämme, että Herra on uskollinen ja auttaa meitä näissäkin tarpeissa. Rukoilethan, että Herra avaisi ovia.

Olen nöyrästi kiitollinen Herralleni Jeesukselle, joka antoi sydämeeni tämän näyn kolmisen vuotta sitten ja myös toteutti sen. Mutta tämä on vasta alku. On tehtävä paljon enemmän, jotta 42 miljoonaa Intian kurjissa slummioloissa elävää ihmistä saisivat muutoksen elämäänsä.

Tahdon vilpittömästi kiittää kaikkia rakkaita ystäviäni, seurakuntia ja uskovia, jotka luottivat minuun ja Jumalan antamaan näkyyn ja haluavat seistä näyn takana rukouksin ja tukemalla sitä. Erityiskiitokset kaikille niille, jotka ovat tehneet taloudellisia uhrauksia, vaikkapa pieniäkin, tähän tarkoitukseen. Valtavan paljon kiitoksia auttavista käsistänne, jotka auttoivat tämän projektin toteuttamisessa, niin että satojen lasten elämä muuttuu paremmaksi. Liitän tähän muutaman valokuvan, jotka on otettu avajaispäivänä 18.kesäkuuta.
Matt. 25:34-40.
(2) Kun lähdin Suomesta takaisin Intiaan 3. kesäkuuta, koko matkan huusin Herran Jeesuksen puoleen kysellen, miten voimme kohdata tämän suuren kesäkuun tarpeen. Kouluthan avautuisivat jälleen 12.kesäkuuta, ja meillä on 3757orpoa ja tarpeessa olevaa lasta hoidettavanamme, jotka tarvitsevat yli 50.000 vihkoa, yli 25000 kirjaa, 3757 koululaukkua ja paljon muuta. Ylistys Jumalalle, kahdessa viikossa Herra täytti lasten kiireisimmät tarpeet, vaikka vielä on hankittava koulupukuja, vuodevaatteita jne. YlistysJumalalle, Hän on uskollinen.

(3) Hellettä on 50 °C. Monet köyhät kylät pyytävät Jeesus-kaivoja. Vaikka ollaan jo kesäkuun loppupuolessa, on edelleen kuuma, eikä ole satanut, vaikka nyt jo pitäisi sataa. Jos näin vielä jatkuu, menetämme sadon ja se johtaa nälänhätään. Rukoilethan, ettäHerralähettäisisateet.

(4) Olemme avanneet yhden kylälähetysprojektin 15. kesäkuuta Ramon perheen tuella. Projekti käsittää kirkon, lähettiperheen talon, kaivon sekä WC:n ja peseytymistilat. Intiassa tämä on suuri apu seurakunnalle ja kylälle. YlistysJumalalletästä.

Liitän tähän muutamia raporttiin liittyviä kuvia.

Kiitos sinulle, ja Jumala sinua siunatkoon.
Veli Jacob
GTSSS