Mehtosten uutisia – marraskuu 2014

Lisätty 5.12.2014

Syksytalven tervehdys Espanjasta! Olemme kotiutuneet hyvin tänne Irmeli ja Ilpo Viljasen meille jättämään taloon, joka sijaitsee noin puolen kilometrin päässä Välimerestä. Tulimme täksi talveksi tuuraamaan Viljasia, heidän Suomijakson vuoksi. Olemme jaksaneet hyvin ja tunnemme, että olemme oikealla paikalla, oikealla hetkellä. Kiitollisina kaikesta voimme tehdä työtä Herralle!

Pääasiallinen tehtävämme on paimentaa kahta espanjalaista seurakuntaa. Toinen kokoontuu kaupungissa nimeltä Pilar de la Horadada ja toinen San Javierissa. Seurakunnat ovat ottaneet meidät hienosti vastaan, olimmehan me heille jo tuttujakin, viime talven vierailujen vuoksi. Espanjassa on erilainen tilanne kuin Suomessa. Seurakunnissa käy enemmän väkeä, kuin niissä on jäseniä. San Javierin seurakunta on vain reilun vuoden ikäinen ja sielläkin on jo hyvä lauma koolla. Olemme erikoisen kiitollisia monista hienosti vastuunsa kantavista ihmisistä, joita Jumala on uskonut noihin seurakuntiin. Olemme saaneet jo todistaa uudestisyntymisen ihmettä, paranemista ja vapautumista. Juuri eräs kertoi vapautuneensa 40 vuotta kestäneestä tupakanhimostaan ja toinen kauan vaivanneesta hartiakivusta.

Lähiympäristössä on paljon uusia seurakuntia, joissa monissa saimme vierailla viime talvena. Koetamme mahdollisuuksien mukaan tukea niissä tehtävää työtä. Joitakin yhteisiä tapahtumiakin on jo suunnitteilla. Yhdessä voimme aina enemmän, kuin yksinään. Onneksi on sellaisia lähettejä, kuten Eskolat ja Erikssonit Kokkolan Babtistikirkosta, sekä useita latinoja ja kansallisia pastoreita, joiden kanssa saamme aikaan hyvän tiimin. Tämä maa tarvitsee paljon evankeliumia! Korruptio syö kaiken uskottavuuden. Juuri on pidätetty suuri joukko huippupoliitikkoja, kaupunginjohtajia ja artisteja syytettyinä miljoonien petoksista ja kavalluksista. Jopa kuningashuoneen jäsentä tutkitaan. Kaikenlainen epäjumalanpalvelus ja noituus näkyy joka puolella. Televisiossakin on lähes kymmenen kanavaa pelkkää noituutta ja ennustamista. Vain Jeesus on vastaus tähänkin maahan!

Työalueemme on Kaakkois-Espanjassa Alicanten ja Murcian provinsseissa.

Viime perjantaina kävimme Madridissa, jossa oli lähetysjärjöstömme Fidan ja espanjalaisen helluntailiikkeen Faden yhteinen tapaaminen. Oli hieno tavata työtovereita eri puolilta Espanjaa, sekä Fidan ja Faden johtoa. Tapaaminen lujitti välejämme ja auttoi eteenpäin myös espanjalaisten näyssä saavuttaa 1000 seurakuntaa vuoteen 2020 mennessä. Haaste on valtava, mutta Jumalalle mahdollinen. Espanjalainen työtoverimme manitsi puheessaan hyvin: älä sano Jumalalle, ‘miten suuri ongelma minulla on’, vaan sano ongelmalle, ‘miten suuri Jumala minulla on!’

Odottelemme innolla vieraita Suomesta. Kuun lopulla vierailee Hymnos-kuoro, Irene Ahosen johdolla. He palvelevat niin suomalaisella, kuin espanjalaisella puolellakin. Juutalaistyön expertti Margaretha Jägerhult jakaa Israel-asiaa joulukuun alussa. Jouluksi saamme Miika-poikamme perheineen vieraaksemme. Heidän tyttärensä Kukka ja Taika saavat kokea espanjalaisen joulun ja sekoittavat mummon ja ukin päät. Tuskin maltamme odottaa kaikkea tätä! Tietenkin on ainainen ikävä niitä läheisiämme, jotka eivät ole täällä. Sitäkin on lähetystyö!

Rukousaiheita:

Näky 2020, eli tuohon vuoteen mennessä Espanjassa olisi 1000 Asambleas de Dioskirkkokunnan seurakuntaa, tai työpistettä Espanjassa.

Kansallinen herätys! Sitä ei ole Espanjassa koskaan koettu 1500-luvun inkvisiitiovainojen jälkeen, mutta merkkejä siitä on jo olemassa.

Uusien seurakuntien vahvistuminen, erikoisesti Pilarissa ja San Javierissa.

Lähetysnäyn ja juutalaistyön voimistuminen espanjalaisten keskellä. Kairos-kurssien leviäminen Espanjassa.

Terveytemme säilyminen ja varjelus vaarojen keskellä.

Rakkain terveisin Arja ja Hannu