Mehtosten kirje – tammikuu 2015

Lisätty 5.2.2015

Rakkaat ystävät!

Lämpimät terveiset viileästä Espanjasta! Pitkän ja suhteellisen lämpimän syksyn jälkeen tuli Espanjaankin kunnon talvi. Lunta on suurimmassa osassa maata ja kylmä tuuli puhaltaa vuorilta. Kun talot ovat vielä kylmiä, niin ei aina löydä paikkaa, missä lämmitellä. Siksi flunssaepidemiat saavat hyvää sytykettä. Seurakunnissakin kiertopalkinto on jo käynyt lähes jokaisella.

Iloitsemme kuitenkin siitä lämmöstä, mitä olemme seurakunnissa tunteneet. Meidät otettiin mahtavasti vastaan ja tuntuu, kuin olisimme olleet täällä lähes aina. Väkeä on ollut kokouksissa hyvin, lähes salit täynnä pyhisin. Uusia kasvojakin on useimmiten paikalla ja joitakin vähemmän mukana olleita on syttynyt uudestaan käymään. Ilmapiiri on hyvin odottava, niin San Javierissa, kuin Pilar de la Horadadassa. Joulun ja uudenvuoden aikoihin olikin tosi hyvin ihmisiä paikalla. Oikein ihmettelimme, mistä niitä tuli niin paljon. Ohjelmaa oli runsaasti lapsilta, nuorilta ja aikuisilta. Vuosi alettiin yhteisellä ehtoolliskokouksella Torreviejassa. Yhteistyötä olemme viritelleet laajemminkin. Puhujia on ollut mm. Alicantesta, Torreviejasta, Villenasta ja Castallasta. Olemme todenneet todeksi Psalmin, jossa veljesten yhteinen sopuisa elämä tuo siunauksen ja ikuisen elämän! Jotkut uudet ystävät ovat sen jo omakseen löytäneet ja moni etsii sitä tosissaan meidänkin kokouksissa.

Haasteita riittää kovasti. Eri heimot ja kieliryhmät ovat jatkuvasti läsnä. Ympäri Etelä-Amerikkaa ja Eurooppaa on seurakuntiemme väki. Kulttuurierot luovat omat paineensa. Ne, jotka ovat uskovina tänne tulleet muualta, tuovat omat tapansa ja traditionsa mukanaan. Siinä on joskus sulautumista. Jotkut espanjalaiset kokevat seurakunnat liian ulkomaalaisiksi. Onneksi myös espanjalaisia on tavoitettu kohtuudella. Olemme pitäneet esillä myös juutalaisasiaa seurakunnissa. Espanjalaisille sefardijuutalaisille löytyy Sanasta ihan omia lupauksia, jotka ovat oven edessä toteutumaisillaan. Juutalaisten paluumuutto luvattuun maahan on saanut uutta vauhtia viimeaikaisista tapahtumista. Se on voimakkaasti esillä myös Espanjassa. Arabit ovat löytäneet myös tiensä seurakuntiimme, erityisesti lapsi- ja kirpputorityön kautta. Jumalan rakkaus yltää kaikkiin kansakuntiin. Suomalaisetkin saavat siitä osansa. Sitä rakkautta julistamme tällä viikolla myös suomalaiskokouksessa.

Yhteistyöstä ja muistamisesta kiitollisina
Arja ja Hannu Mehtonen