Viljasten kirje – huhtikuu

Lisätty 10.6.2012

Rauhan tervehdys jälleen täältä Espanjasta!

Lämmin keväinen tuuli puhaltaa , ja linnut tuntuvat kilpailevan, kuka saa parhaiten äänensä kuuluville, tuntuu että kaikki vaatimattomat rikkaruohotkin ovat kukassa, saati sitten hedelmäpuut, mielestämme tämä on täällä parhainta vuodenaikaa…

Ei ainoastaan luonnossa ole näkynyt uutta alkua, vaan olemme saaneet iloita Leidistä, Martinista, Rafaelista jotka ovat antaneet elämänsä Herralle viime viikkojen aikana ja Luisista joka uudistui uskossaan. Eräs San Javierissa asuva pariskunta viikoittain avaa kotinsa ,että voimme käydä heidän luonaan kertomassa rakastavasta Jumalasta, rukoilla ja laulaa heidän kanssaan. Mikä on tämän ihmeellisempää ”kevättä”!

Saimme tehdä myös Vites kylälle matkan. Meitä oli yht.15 henkeä reissussa, ystävämme Sastasmalasta Carita ja Jarmo mukaan lukien. Monien mutkien takana kyläläiset jo odottivat vieraitaan. Pidimme siellä ensiksi kerhon lapsille, kaikki 5, kylän omaa lasta oli mukana + 4 Pilasrista matkustanutta, Carita kertoi sanattomasta kirjasta, ja niin jokainen lapsi sai sanattoman kirjan väreillä askarrella itselleen pelin, sorminuken ja käsirenkaan. Illalla oli sitten kokous , johon muutamia kyläläisiä tuli mukaan. Kun kutsuimme 2 kyläläistä miestä sisälle huoneeseen jossa kokous pidettiin, he kieltäytyivät välittömästi, toinen heistä totesi, ”minä en usko mihinkään” mutta kuinka ollakaan, siellä he istuivat kumpikin ja loppuun asti kuin penkkiin naulatut, kiitos Herralle! Koko joukko yövyimme kylällä,kuka missäkin, mutta uni maistui vuorten keskellä. Ilpo keskusteli lähes aamutunneille niiden kanssa ,jotka olivat odottaneet saada tehdä kysymyksiä ja saada vastauksia, jano kun on suuri.

Pienempien kerhoissa käy edelleen yli 20 lasta viikoittain, ja minusta oli valtavaa kun tiistaina heistä yli puolet nostivat kätensä ylös kun Carita kysyi, kuinka moni haluaa ”nyt” pyytää Jeesusta sudämeensä . Siemenen kylvö sydämiin ei ole turhaa.

Olen lähdössä perjantaina yli.1000 km päähän Galiciaan , johon minut on kutsuttu naisten kongressiin. On todella mielenkiintoista tavata monien vuosien takaa sisaria, joiden kanssa Argentiinassa, Paraguayssa ja Uruguayssa opetimme yhdessä naisia.Odotan paljon näiltä päiviltä ja rukoilen että voisin olla itsekin siunaukseksi siellä.

Näissä asioissa tarvitsisimme rukoustukea:

 

Kiitos teille kun jaksatte kulkea kanssamme,olette korvaamattomia!!!

Irmeli ja Ilpo